KALAU ANDA TAK KLIK GMBR NI , MAKNANYA ANDA BUKAN KPOP LOVER SEJATI

ads ads ads ads ads

Tuesday, 31 May 2011

ayat panas si azwan ali di TWITTER

by AzwanNur:A

Slm. Remember ! Twitter created brialliantly ! Not as Stupid as u ! This message goes to? Enjjjj Liar Frustrated ! Tqqqq

Slm. Nok mek berdoa siang mlm agar u olls tak terjumlah? ENJJing Liar Frustrated Nok! Simpang malaikat 44! Kah kah kah

Slm. OPPA (abg in Korean) AA akan terus all out tembak kasi Mam all Enjjing Liar Frustrated ! Sapa nak join mek? All out k?

Slm. Ada twit kata OPPA itew ? KAKAK la in Korean! Bukan ABANG ! Ha ha ha ! Kira ok laaa! Sesuwei la untuk mekkkk

Slm. Remaja Neraka Msia! Sanggup mix match nama Melayu Kodok dgn nama Korean ! Poodah? Enjjing Liar Frustrated! Kill u guys out

Slm. Memalu kan negara ! Semakin ramai remaja too fanatik bintang Korea hingga jadi puak Biadap lagi Songsang! Cehhhh jijikkkk

Slm. Kerajaan pakat senyap? Remaja sokong Korean grup semakin hilang jati diri? Punya biadap lagi tak beradat? Jijikkkk laaa
 
 
p/s : mana adat artis malaysia dh hilang ditelan bumi ke ?
 

Read more...

Monday, 30 May 2011

MEREKA MASEH DENGAN KENYATAAN TAK BERASAS


kalau da nama nya haty busuk...siap hipokrit lagi...kata minat kpop...tp membuat berpandingan atas nama suju sahaja...kalau betul minat kpop mezti tau kebenaran...bagaimana fikiran begitu kolot terperosok busuk dalam liang najis otak bliau.....ahhh hamis sungguh peribadi beliau...kang lau bg taw bersepah artis korea jadi cover majalah TIME kang kecik aty plak...tak de pon aku nak bangga tak tentu pasal..da sah2 benda betul...

kan aku da cakap...mesti nak tumpang nama artis indie dan artis rock malaysia punya...mana adil nak fight dengan kpop..fight laa kpop ngan mpop bru betul...tapi tak kesah pon paduli hape haku..da spesis bangang...cakap mulia cne pon xbg kes...an hahahaktui...ni2 pling tak boley blah...lg skali nk kait kan isu bangga ngn malaysia...ahhh KAMI TAK BODOH...malaysia negara kami juga...buruk lantak cne pon kami TETAP BANGGA laa betina jiwa longkang...kang aku tanya rukun negara kang mengangis nk bg jawapan...lg pon tak berdosa nye kalau tak bangga...cuma tanggang je laa sikit hahahanjing


last sekali laaa..nk bg tau...artis2 yang dinyatakan bliau tuh...bagus lah kalau hebat mcm tuu..TAPI BUKAN TASTE AKU NAK MINAT..fulllstop...


Read more...

Saturday, 28 May 2011

ARTIS MALAYSIA KUTUK SUJU M !!!

 

bommmmmmmmmmm...hangat2 panas2...isu baru nih artis malaysia tempelak suju(kpop)...mcm bese sebelom sumpah seranah jomm gelak hahahahahahasutan puaka..

alah...artis malaysia yg tempelak kpop tuh kalau hebat mcm m.nasir xpe laa jugak..ini mcm taik aym...nyanyi pon sumbang nak komplen sane sini hahaha...sebenarnya lantak laa korg nk kondem pe pon...da mmg nyata korg hampeh...bkin malu saja

ada terbaca komen dr kpopers..kalau bukan sebab suju..konsert sejuta belia tuh tak kemana pon...terima laa hakikat...org poyo jek yg sanggup bersesak2 nk tgk artis malaysia haprak mcam korg...da laa tak bagus...dah tuu nak kondem org plak...kalau korg bagus tak de nya organizer nak dabel standard kat korg hahahaha

I law ikot haty nak sumpah seranah berbakul2 tw...tp tak nak laa jd haprak cam dorg...cakap pakai bontot hahaaha....sudah2 laa..kondem laa cne pon da mmg kpop bes nk wt cne...layanan kat artis kpop sesuai dgn taraf dorg...lg pon korg kan tuan rumah ngalah laa skit hahahahampeh


pape2 pon artis malaysia mmg mcm tuu...duk kondem org mcm dy hebat sgt...padahal dy glemer pada nama jek...karya???hampeh ank beranak dy jek tw hahahaha elok2 kpopers ada haty nk bagi sokongan(wlpun skit) kat artis malaysia...nahhh lagsung tertutup padan muke korg...kecek tak paka palo otok...supo lembu duk jilat rumput...nate bengong huhu...da laa malas nk seranah insan kecewa cam dorg...g toilet cermin diri dulu bangsat!!!!!!!!!!!!!!huhu sadis hukhuk...full stop





Read more...

kau dengar lagu korea tu ko faham ke ? mengong !!

 yowww bebeh masa untuk sumpah seranah...cam bese gelak dulu hahahahahahaha...ape punya dungu laa makhluk haty busuk nih...of cos lah tak paham...tapi kami tak dungu mcm korang...kami ada inisiatif nak belajar memahami...bukan susah sgt dunia zaman sekarang...semua di hujung jari...bangsat!!!!

heiiiii si jiwa longkang....apa korg ingat org yg minat lagu omputeh tuu paham sgt ke pe yg dinyanyikan...law betull laa paham...takkan exam b.i dpt C jek kot hahahahasnah...inilah dia nya kalau feel cam haramjadah...tak minat korea udah laa fine tak de org nk bising pon...tapi yg nak blame kitorg yg minat nih apa hal????xde keje eah???


nih wa nak kasi taw lu org...at least lirik lagu korea honest...tak mencemar nurani dengan cinta khayalan seperti mpop...pemujaan karut cam omputeh...malah sedap di dengar....tak setuju???kau punya pasalll laa hahahahanim



sekali lg isu yg sgt2 remeh...paham ke tak paham kitorg kat lagu korea nih...tak de kena mngena dgn korg...korg menten dungu tapi kitorg bertambah ilmu ADA PAHAM????dah memang lagu korea bez...tak paham bukan masalah..org minat hindustan tuh ok jek aku tgk...sepatah haram tak paham tp stilll org minat tak de lak korg nak sebuk why????sebab hindustan tak bes n tak femes mcm korea kan???hahaha so terima lah kenyataan yg korag bukan dlm golongan yg tahu  menilai...so go to toiletttt laa weiiiii!!!!!!!
ahh nikmat nye dpt sumpah seranah makhluk haty busuk nih...sape mkn karipap dy laa kenyang hahahahamid gurkha....so sampai sini laa sumpah seranah kali nih...kesimpulannya...KOREA TETAP DI HATY BIAQ AKU TAK PAHAM PON hahahahahabissss ><


Read more...

ARTIS FAKE visit blog aku la ~

aishh ... sapa la yg gedik menyamar kat blog aku ni ... mula mula siti nurhaliza lepas tu lisa surihani la pulak ~ SABOR JE LA ~

 tapi best la pulak an .. nampak glamor jugak blog aku ni ... hehehe .. wlpun artis fake ... hehehe .



Read more...

Friday, 27 May 2011

BOYS OVER FLOWER MUSIM KEDUA ?


yeah !!! boys over flower akan kembali dgn musim ke dua ^^ tp x tau betul ke tak wakakakaka : D .. sebenarnya hari tu aku ada nmpk iklan boys over flower kat KBS WORLD ~ KBS ada wat pertandingan tuk boys over flower ~ maybe yg ni merupakan tanda tanda boys over flower musiM ke2 akan kembali ?

Read more...

Thursday, 26 May 2011

KOREA PUN ADA JUGAK YANG TAK BEST

wuhai bebeh...sebelum nih ade dua tiga isu hot lazer mengaum nak aku seranahkan tapi entah mengapa sanubari minda ku ini ter 'hang' jap...so tggu refresh n restart later kah3 done opening yg karut

orait...mlm td tetiba aku terfikir...sebenanrnya korea nih ade jugak yg xbesnya...wait da menet tunggu aku bebel pai habis bru bangkang yee hahahanum

okeh cam nih...aku try ingat2 remember2...rasa2 ade jugak lagu2,group2,drama2 korea yg agk kurengg..terutama drama laa..xsemua aku tengok pon..antara sebabnya...plakon yg kureng femes...cter xbpe nk sedap dan ade yg terlebih2 episod(kadang2 waktu tayangan yg xmengizinkan)

law bab lagu n group...mmg ade yg hampeh sebenarnya..dgn usia yg setaun jagung training xcukup dah debut(amat jelas kompeni dorg nk untung cepat)

tapi nih pendapat aku laa..korg aku xtw laa...da mmg adat benda nih..mzt ada yg terlebih terkurang..aku jus bg pandangan...harap2 korg paham...andai kate korg setuju ce tmbah skit 
pendapat korg kt komen...

walau cam mane pon benda nih remeh sgt...seciput jek yg mcm tuu...selebihnya mcm yg kite tau KOREA SANGAT BEST...aku percaya benda yg paling xbes kt korea..kalau letak kat malaysia..dy jd paling bes skali tol x??? hahahahasutan puaka...k lah nih saje jek bg santai2...jumpe lg di sumpah seranah akan dtg...chow bebeh

Read more...

JOM PASANG HEARTBEAT

langkah pertama : tekan iklan heartbeat dekat atas sekali tu .. yg ada gmbr pak misai tu ~


langkah kedua : Klik LET US START MAKING YOUR OWN GIFT

langkah ketiga : klik CREATE ACCOUNT and isi mcm biasa

langkah keempat : lps hbs isi semua tu , klik continue and then click Join HB!Affiliate

langkah kelima : clik online application ( isikan dgn maklumat yg betul )

langkah keenam : pilih cara pembayaran and then klik I AGREE and then klik continue 


langkah keenam : klik GET A CODE , lps COPY CODE dan paste ke blog anda ^^ siap !!!



   



Read more...

Top 5 Sexy Kpop Male ABS

hehehe .. kali ni entry agak agak sexy sikit ... ni semua sbb nurul awanis yg paksa aku wat entry ni .. muhahhaa ... gatai la kau ni awanis .. kekekeke 

NO 1 : SIWON SUJU



NO 2 : NICKHUN 2PM

NO 3 : SEULONG 2AM

NO 4 : TAEYANG BIG BANG
NO 5 : RAIN



Read more...

Wednesday, 25 May 2011

10 Kpop group yang aku suka : )

assalamuailakum , hari ni tajuk biasa2 saje , x de yg laser dan x de yg sumpah seranah hehe .. JUST WANT TO SHOW U ALLS MY TOP 10 FAV KPOP GROUP 

NO 1 : SNSD                   






NO 2 : SHINEE


NO 3 : 4 MINUTE 

N0 4 : f(X)

NO 5 : BEAST 

N0 6 : FT ISLAND


NO 7 : T-ARA

NO 8 : 2PM

NO 9 : 2NE1


  
NO 10 : BIG BANG 

SEKIAN TERIMA KASIH ^^ 
KORANG PULAK MACAM MANA. ?



Read more...

Tuesday, 24 May 2011

panas...panas....panas.


hahahaha gelak dulu sebelum sumpah seranah...yaa sebentar td di kejutkan dgn usikan nakal makhluk haty busuk di satu pages nih( GAMBAR DI ATAS )...mcm biasa semua kejahatan di tuding pada korea....kah3 gelak lagi

adoi...dengan semangat mereka menempelak korea dgn pelbagai isu yg nyata mereka sendiri mengetahui..sebelum hadirnya demam kpop isu2 kejatuhan moral dan akhlak bangsa melayu telah lama hadir dalam masyarakat malaysia ini bahkan sebelum mereka lahir or saat ketika mereka sedang di proses untuk lahir isu2 yg mereka katakan(buang bayi,tiada budaya melayu dlm diri remaja dan masyarakat)telah pon timbul

jadi apa relevennya mengaitkan korea dlm 1001 macam isu kejahatan????ya adalah tepat sekali sebenanrnya mereka memang haty busuk..kerana dlm diri tiada perasaan hormat sesama sendiri...sudah di beritahu minat korea adalah sama dgn minat terhadp benda lain..ada pro n kontra

heiiii makhluk haty busuk...keperibadianmu sungguh menjijikkan..dgn info sekelumit kalian merumus 1 sisi pandangan kelam berorientasikan stigma negetive tanpa usul periksa...telahan yg maha semberono itu menunjukkan kalian sememangnya makhluk yg sgt gemar merespon apa yg ada di sekeliling bak katak landing bawah tempurung

buka mata..buka minda...tidakkah kalian malu dgn diri sendiri...menempelak sesuatu yg maseh boleh di persoal...sedangkan perkara pokoknya adalah kalian sendiri gemar mentertawakan tanpa mahu membetulkan...ahh celakanya hidup kalian yg hanya melontarkan pendapt yg dangkal berpaksikan kedengkian yg nyata...kepala hotak kalian sudah di selaputi debu sampah hinaan terhadap org lain..

amat menjijikkan...pulang dari sekolah...belum sembahyang,belum mandi...dgn niat yg busuk..membuka fb dan melontarkan kritikan yg tidak telus terhadap korea...belajarlah jadi matang wahai budak2 picisan...sekali aku lempang sememeh muka kalian....dasar anak bajingan...jangan sampai aku lambung kalian jauh ke lembah kehinaan

sebenarnya...kalian itu insan yg dungu...berbicara pakai lutot...berfikir melalui bontot...buktikanlah dgn jelas apa yg kalian muntahkan sebelum menempelak membabi buta...siapa kalian memperlekehkan org...umor baru setahun jagung...belum menghadapi dunia nyata tapi memperlekeh minat org dgn sinis...adakah kalian nak mencium tapak kaki aku ini haa??

ahhh terasa membuang masa melayan keturunan pendengki ini...ingin saja aku memaki hamun menyumpah seranah tapi aku ini maseh berperikemanusian tidak seperti mereka...mencetekkan fikiran melalui jiwa longkang...aku masih percaya...membalas k...ritikan dgn bahasa indah menggambarkan ketenangan peribadiku dari membalas dgn cercaan karena AKU BUKAN MEREKA.....akhir kata marahlah semahu mungkin terhadap korea dgn pelbagai isu yg dangkal...AKU TIDAK KESAHKANNYA...kerana kalian sendiri tahu IANYA MEMANG TIDAK BENAR....HANYA MENYEDAPKAN HATY BUSUK KALIAN YG TAK DAPAT MENERIMA INDAHNYA KOREA...hahahahasutan puaka

Read more...

Monday, 23 May 2011

ALAH !! KORANG MINAT KOREA SBB DIORANG CUN DAN HENSEM JE , KALAU HODOH .. KONFIRM X MINAT PUNYA !!!

hmm good statement...tak di nafikan..mmg kita manusia suka benda yg cantik2 hensem2 molek2...tp itu semua first impression saja...ang pusing laa 1 dunia pon..lw da namanya berkaitan hiburan...kompom bab kecantikan kehenseman menjadi tunjang kepada strategi pemasaran bg artis...so tak relevan nak tuju pada kpop saja


wehh...artis malaysia pon ade yg cantik n hensem ape...aku percaya kpopers semua berpendapat yg sama..datuk siti tuu cantik hapa...tapi sory derr...wa tak minat..hahahaha fasha sndha tuh...kategori cantik laa tuu(mata ke atas tgn di dada)...tp sori lg skali derr...bukan taste aku 

memang...aku suka korea sebab dorg cantik..hensem..nape??ade masalah??...tapi nih aku nak kasi taw sama lu orang...LU LANGSI LU MATI...(eh tersasul huhu..tapi tol aku da g tgk cte nih...jangan ingt aku xtgk lgsung cte melayu...)hahahalim..k  lah...mmg laa salah 1 sebab kitorg minat kpop psl dorg cantik n hensem...tp sebab lain pon byk...mls laa aku nk terangkan buang masa jek korg bkn nak caye ye tak???hikhik..alah org yg minat justin bibir tuh..ape ingt dorg minat sbb lagu ke???salah 1 sebab mesti laa kerana rupanya kan???so ape nak kesah..
jadi mcm biasa usah laa nak kaitkan korea/kpop nih dgn 1001 kejanggalan sbb kpop xde beza pon dgn yg lain2..cuma ianya baru2 nih jek TERGEMPAK so jgn laa terkejut beruk...kpop nih da lama da...korg yg duk bawah tempurung jek bru tw...so lw ...nk dengki kat kitorg teruskanlah xkesah pon...aku pon bkn nak amik tw psl ko...jadi bg lah sokongan tanpa berbelah bahagi kt retis malaysia kita tuh sebab kitorg mmg xlayak da nk sokong dorg kerana kitorg sokong korea hahahahahahadehhh senak sum sum akuh...see u next time bebeh...><

Read more...

ORANG YANG TAK MINAT KOREA DENGKI DENGAN ORANG YANG MINAT KOREA

hahaha nih lagi 1 kenyataan kpopers hadapi hari2...da nek malas nak layan...tapi kebiasaannya yg mcm nih dorg xde laa haty busuk sgt saje nk cri pasal jek...tah laa aku law xminat sesuatu tuh mmg jarang sgt nak amik tw...tp dorg nih...mcm nak amik tw sgt..kdg2 terpikir...asal lak mamat/minah nih...cam beminat jek...kan??kan??

mybe dorg nih xde minat yg betul2 tahap fanatik mcm kite...tuu sebab dorg jakun jek tgk kite cam xtentu arah psl korea...lg pon da ramai sgt yg memula cam dengki jek alih2 xlama tuh dy punya fanatik kt korea kalah kite hahahasmah....tapi nih berbeza dgn org yg xsuka lgsung bout korea nih...entry2 artikel2 lepas byk da story psl golongan nih..


cam ne pon ada jugak spisis yg dengki tak bertempat..jenis bukan golongan pertama dan kedua tadi...yg ni lagi pelik...kalau golongan pertama xminat tp nak amik tw,golongan kedua xminat dan da amik tw secara sendiri...yg ke tiga nih xminat.....xnk amik tw tapi membebel mcm dia saja yg betul...kdg2 kita plak xpaham..ape yg di bebelkan xde kena mngena lgsung dgn korea(contoh tetibe masuk bab negara la,sejarah la,asal usul laa,patriotik laa politik paling nyampess masuk bab agama) padahal dorg sendiri rambut kaler perang,lyn lagu omputeh sembahyang tok sah cte laa..kalau da rambut kaler pekat mcm tuh phm2 sudeh hehehe


nih2 nak habaq mai...paling tak boley blah "apa yg nak di bangga kan sgt dgn negara org tuu(korea)..bangga lah dgn negara sendiri)...e'eh..tak pnah lagi aku dgr kpopers tak bangga dgn malaysia or pegi mohon nak jd org korea...yg kite buat biasanya adalah suka/minat/obses dgn korea jek..tapi hakikat kite tak pnah lupa...zaman dulu org suka beatles,elvis presley,john travolta...huihhh obses gle dorg time tuu...tp xde plak dorg tak bangga dgn malaysia...ttp juga duk malaysia..memajukan malaysia...jadi benda nya simple jek...sok da tua sok pandai laa kitorg slow down...masa nih laa nk sewel kt kpop pon hehehe

 

pape pon mmg betul laa sekuat mana pon cinta kite kat korea...kita org malaysia jugak...jd bg yg xminat korea rilekks saja bro...TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA keh3

p/s:ini semua hanya pendapat yg berlegar2 di minda aku saja..mungkin ada kesilapan dan tak berpaksi pada fakta sebenar...



Read more...

stereotype drama korea , sinetron dan drama melayu


FAKTA SUKA SUKI

MELAYU : TAJUK MACAM BEST TAPI CERITA BOLEH AGAK ENDINGNYA
INDON : TAJUK YO YO OR CERITA KELAM KABUT SAMPAI LETIH TNGGU ENDING
KOREA:TAJUK SIMPLE CERITA PADAT DAN RINGKAS TAPI MELEKAT DALAM LIMPA


MELAYU:PELAKON ASYIK ORG YG SAMA DAN KADANG2 WATAK TAK SELARAS DENGAN IMEJ
INDON:PELAKON LEBIH KURANG TAPI HARAM AKU TAK KENAL KEKEKE
KOREA:PELAKON HENSEM2 DAN CANTIK2 LAKONAN ADA FEEL

MELAYU:CERITA KALAU ORG KAYA MACAM KAYA SANGAT PROJEK JUTA2...KALAU ORG KAMPUNG MESTI ADA KONFLIK HASAD DENGKI DAN MALANG BERTIMPA2
INDON:BEREBUT HARTA,PEREMPUAN BERPUSING2 SUSPEN TIAP SAAT DAN KEZUTAN YG DI ADA2 KAN(CONTOH RUPANYA HEROIN YG MISKIN ANAK SESEORG YG KAYA,KONFLIK KELUARGA DGN FAMILY HERO BLA3)
KOREA:KONFLIK KESUSAHAN HERO NAK BAHAGIA DGN HEROIN..CINTA BERSEGI2 TAPI MENTEN SYIOK NAK LAYAN HAHAHA



MELAYU:OST LAGU LAMA2 KDG2 LAGU BARU TAPI TAK DE SPESEL SEBAB HARI2 KELUAR KAT RADIO
INDON:LEBEY KURANG SAMA DGN MELAYU BEZA LAGU LELEH TAK INGAT
KOREA:VARIASI N SPESEL DI BUAT UNTUK DRAMA BERKENAAN(OF COS LAA LG BES)HAHAHAHA

MELAYU:PELAKON PEMBANTU MEMANG TEMPELAN SEMATA2...ADA OK XDE PON OK
INDON:LAGI XLEY BLAH...WY NYEMAK JEK...(CONTOH ORG  GAJI,PENGAWAL,DREBAR..TBE2 MCM PENTING SGT)
KOREA:TAK BYK WATAK PEMBANTU...STRAIGHT JEK...TP KALAU ADA WATAK PEMBANTU MMG BERI KESAN KAT JALAN CTER

MELAYU:KADANG2 JEK TGK
INDON:JANGAN HARAP NAK TGK LAGI
KOREA:JARANG TAK TENGOK

HAHAHA KESIMPULANNYA...CTE KOREA BES,MELAYU BOLEY LAA LAW BOSAN2 SEBAB ADA JUGAK YG BOLEY LAYAN..INDON...AGAK2 TENGAH TIDO BOLEY LAA TGK KEKEKE...MYBE FAKTA2 NIH NAMPAK BERAT SEBELAH DAN TAK ADIL SEBAB KOREA SEMUA GOOD2 JEK...DA NAMA PON BLOG  KOREA..PEMINAT KOREA...OF KOS LAA PUJI MELAMBUNG HAHAHAHASUTAN PUAKA...PAPE PON NIH SEMUA ADALAH SEBAGAI HIBURAN JEK...SEMUANYA DARI PERSEPSI ANAK TEKAK SAYA SENDIRI...TERPULANG PADA MASING2..KALAU KORG NAK CAKAP YG SEBALIKNYA..KO PUNYA PASAL LAA HIKHIKHIKMAT..JUMPA LAGI BEBEH><






Read more...

Sunday, 22 May 2011

KPOP BERDOSA

aishhh nak cakap salah xcakap salah...baiklah..sebenarnya tak mahu babitkan agama disini takot tersalah cakap berdosa nanti

sebelum tuu artikel ni hanyalah mengekspresikan meluahkan perasaan terhadap makhluk haty busuk yang mengaitkan agama sebagai tujuan menghina kpopers(bukan kpop)...kami nih tak kesah andai apa yang dinyatakan itu bersifat ikhlas seperti beberapa orang yang memberi komen berisi pada artikel2 terdahulu...tapi tidak bagi yang berselindung sebalik isu agama semata2 menghina..


bayangkan lah..berdesup2 pum pam pum pam dorg memaki tentang halah haram dosa pahala tapi bila di selidiki profil mereka..lihat artis2 yang mereka like ,, MasyaAllah..lebih teruk dari apa yang artis2 kpop..bagaimanapon kami TAK BERMINAT nak mempersoalkan minat dorg..hak mereka..jadi apa perlunya berceramah bagai nak rak tapi perangai sendiri macam hanjing!!!!yaa ini bahasa yang kasar tapi maseh lembut jika nak di bandingkan dengan caci maki hina dina sumpah seranah mereka kepada kami hanya kerana kami minat kpop...ini reality bukan rekaan...kalau provokasi murahan mmg tak selera nak layan...kalau nak hina kpop sekali pon boley diterima tapi kalau hina orang yang minat kpop dibabitkan sekali mak ayah itu sudah melampau..
  
sebenar2nya...kami yang minat kpop nih bukan lah bahlol sangat..kami maseh taw yang mana baik yang mana buruk...jika kami jahil sekalipon tegur lah dengan berhemah kan lebih indah...ini tidak seolah2 satu dosa besar...kami tidak menidakkan ...atau menegakkan benang yang basah...tapi adil lah dalam menempelak kami....lihat sekeliling dahulu bandingkan yang mana patot ditegur dulu...ini tidak apa sahaja yang tak baek kpop dulu yang menjadi sasaran(selalunya peminat kpop yang di tuju bukan kpop pon)

 

jadi sebagai konklusinya...berikan kritikan yang adil..jangan berat sebelah...jika kritikan(bukan penghinaan) di buat secara adil tidak lah kami rebels sangat....ape2 pon ingin dinyatakan PEMINAT KPOP MASEH TETAP AGAMA ISLAM(yang melayu)......MASEH TETAP RAKYAT MALAYSIA...SEKUAT MANA PON MINAT KAMI TERHADAP KPOP...AGAMA DAN NEGARA TIDAK PERNAH DI BELAKANGI..HORMATLAH KAMI SEBAGAIMANA KALIAN HORMAT DIRI SENDIRI...assalamualaikum><



Read more...

Saturday, 21 May 2011

LAKI MINAT KOREA PONDAN !!!

hahahahahasan mutalib....nih laa statement paling jelas tahap tertinggi makhluk haty busuk tuh...da abis modal nak kutok korea now nak kutok org yang minat korea plak hikhikhik....meh laa tala kakak or adk pompuan ko law nk taw aku pondan ke tak...tgk kalau tak buncit dorg nanti kompom pondan kekekeke



enough!!!!!!!!!!!!!(wah speking akuh) ehh pe beza org laki minat korea dengan minat bunkface????ape sebab bunkface tuh men lagu pop punk maka laki yang minat bunkface tuh jantan sangat laa???ishhh kolot nye fikiran...isu ape yang kite minat nih sangt laa subjektif..minat seseorg tak menunjukkan keperibadian laa cendolll...nak2 benda yang membabitkan hiburan nih...alahai nak sumpah seranah pon tak selera laa...sebab fikiran makhluk haty busuk ni terlampau dungu...berbicara dengan kanak2 tadika lebey mudah dari dorg yang cukup sifat tapi jiwa longkang

NIH NAK BAGI TAU SIKIT MANGKOK2 OIT...kebanyakan laki yang minat korea ...nih dorg lebey minat group2 pompuan..group2 lelaki tuh sampingan jek...normal laa tuh...kalau minat group2 laki pon tak de masalah pon...dulu zaman2 backstreet boy,n'sync,westlife...kalo kat malaysia 4u2c,KRU,NICO,KOOL pon ramai laki minat...tak de plak org nak komplen laki yang minat dorg tuu pondan...elok jek haku tengok...

jadi kesimpulannya...korg minat laaa sape2 pon...kalau dah takdir korang tuh pondan ke gay ke tomboy ke lesbo ke tua muda miskin kaya melayu india cina hatta arab sekali pon...kalau da minat nak buat macam mana..siapa anda tak de kena mngena dengan korea/kpop...minat still minat...fullstop.



Read more...

REMAJA PEREMPUAN BERTUDUNG TERKINJA2 DI KONSERT KPOP

haaa. penah terbaca statement ni???perghh lagi 1 hujah dangkal si makhluk haty busuk...nampak niat yang baik tapi sebalik sisi haty nya maseh "dengki" dan niat nak mengutuk...adoi...orang zaman mana agaknya dorg tuu...da nama nya tengok konsert/showcase mesti laa nak terkinja2 sikit...kena plak show lagu2 rancak...ape yang salahnya????tak kan sebab pakai tudung nak kena duduk sopan bersimpuh bagai...

 
ehh tak de beza laa pompuan pakai tudung main futsal,panjat gunung,mandi manda di pantai dengan tengok konsert...tak de ape yang salahnya...yang salah kalau semua benda yang dorg buat tuu melalaikan....bab melalaikan nih sangat subjektif......kalau nak ukur dosa pahala..halal haram...jangan nak kondem pompuan saja...laki pon sama...kenapa tak cakap "remaja lelaki terkinja2 di konsert linkin park"????tak de plak timbul statement tuu kan???haaa jadi memang nampak sangat saje nak kutuk kpop
 
apa saja pasal kpop serba tak kena...plik bin hairan al musykil lah...ishh ni yang nak mencarut nih..hahahahakim mahkamah...jadi kpopers semua terutama yang bertudung...usah lah layan provokasi murahan dr dorg yang dengki ni yea...teruskan minat anda selagi anda rasa masih di pihak yang benar...

okeh pai sini jek kot hamburan umpatan kali nih...xde idea sangat nk ulas panjang2 sebab isu nya sangat remeh untuk di ulas...jumpa lagi^^



Read more...

Eeee artis pompuan korea seksi laa...tak senonoh

hahahahaha lagi sekali nak tergelak badak wal unta dengar makhluk2 haty busuk nih punya statement...ape bangangnya dorg ni...ce bg taw artis negara mana kat dunia ni yang tak seksi...kat arab tuu lagi dasyat dari korea malah lagi lucah dari barat..

bukan lah nak menyatakan seksi tuu sesuatu yang molek cuma merujuk penyataan dorg tuu seolah2 hanya artis korea je seksi(dalam erti kata lain memang nak kondem korea)...aigoo dasar haty da busuk..madu manis di kata pahit...hingus sendiri di kata lazat...macam yang biasa kpopers jawab...artis korea seksi maut pon dorg tuu bkn islam...lantak dorg laa...yang artis malaysia nih islam tapi fesyen????mak aii kalah barat ngan arab...


lagi pun sepanjang aku tengok laa artis korea nih punya seksi takat tunjuk kaki jek(suka pakai skirt or seluar pendek,kadang2 baju macam singlet,kalau yang laki tayang dada yang bidang cheewahh)...tapi law artis malaysia,tuuu dia nak tunjuk habis semua yang ada kalau body baaeeekk punya xpe nih tak..dengan perut buncit(tau laa sapa kan??) hahahahasutan puaka...bangga nak tayang t*t*k yang 5posen punya nasi lemak kekekeke apaa raa
jadi tak payah laa nak hamun artis korea nih seksi konon ..  macam bese takot bagi pengaruh buruk kat remaja2 malaysia...kepala otak2 kempas laa korg...SEKALI LAGI NAK BAGI TAU...REMAJA2 YANG MINAT KOREA NI LAA PALING SOPAN AND EDUCATED.betul l tak tipu...law tipu pon caye je laa kakakakakasim selamat...okeh cukup da kot saya lazer hari ni...jumpe akan datang dengan isu "REMAJA PEREMPUAN BERTUDUNG TERKINJA2 DI KONSERT KPOP"....tata^^


Read more...

Friday, 20 May 2011

ARTIS LAKI KOREA GAY????

a'ah dorg gay nape korang nak rasa ke hahahaha satu isu yang tak membina langsung..macam da habis modal nak kutuk korea...punya laa lama aku minat korea tak penah dengar lagi artis laki korea nih gay..jadi dari mane pulak makhluk haty busuk nih dapat taw...ishhh nampok beno nipu nyee...kalau setakat tengok cara pakai..pesen bergambr dorg mane cukup nak cas dorg gay...kalau betul ada pon bukan nye semua..nak kate tak de tuh tak ley gak kemungkinannya ada..lagi pon tak de kpopers nak kesah pon..
bukan kitorg hadap sangat...juz minat je..cara minat jek macam nampak kemaruk sangat...tapi kitorg taw laa hakikat sebenar..nak happy2 dengan cara sendiri suka haty laa kan???hmm ber balik pada topik tadi tuh...sebenarnya bukan lah dorg tuu gay...tapi akrab da macam adik beradik...bayangkan lah bertahun2 duduk bersama berlatih dan mempersiapkan diri..mesti laa mesra..kitorg tau laa so tak usah laa nak memandai nak tohmah tak tentu pasal...bek ko jage laa family korg bek2...kang ada yang jadi gay kang malu pulak...hahaha tah pape merepek.

malas laa nk cakap banyak...dorg gay ke tak gay ke aku pedulik hape...bukan ade kena mengena pon ngan korg...artis barat lagi laa berlambak yang siap ngaku gay ada yang kawin sesama jantina lagi...slumber badak jek korg minat...tak de pulak korg nak jadi gay..same laa ngan kitorg..ingat kitorg bahlul sangat ke sampai nak terpengaruh benda2 tak baik tuh...ehhh orang yang tak minat korea ada yang lagi teruk perangai tau macam haram jadah..bek g nasehat dorg...kpopers nih mane ade nak berpeleseran buat benda tak senonoh...kitorg duk rumah layan dvd korea lagi bagus dari duk shoping komplek tayang muka tunjuk samseng taik hanjing tuh hahahaha hamik kau sedas...ape2 pon yang korg nak cakap sikit pon AKU TAK KESAH...KOREA TETAP DI LIMPA KUH..amacam..geram???tak peduli kau punya pasal laa hahahahahasutan puaka...jumpa lagi di dalam sumpah seranah akan datang...saranghae chngu ya ^^
p/s:point nye senang je..artis laki korea hensem2 cute2..tuu yang dorg dengki sangat..maklum laa muke dorg macam.....(sambung dengan carutan sendiri) hahahaha

Read more...

Muzik malaysia hidup segan mati tak mahu

huyooo bunyi cam gempak jek hehehe tak de laa sekadar ingin memporak peranda kan ruang legar minda anda...tapi siyes beb...muzik kat malaysia nih da macam tak de jiwa...kiblatkan barat tapi tak nampak hebat...

okeh ramai orang cakap "buat apa fanatik sangat dengan korea...sokong laa artis malaysia"...masalahnya artis malaysia tak bes...lagu dorg pon bukan sound malaysia sangat...laen laa kalau irama malaysia...baru laa semangat nak support(jangan ada kpopers hina irama malaysia..jatidiri kita tuh...law xminat pon diam jek eah huhu) itu pon yang ori punya,macam ghazal ke,dondang sayang ke inang ke,joget,dikir barat n sebagainya...yang terlalu komersial n campur aduk..BOLEY BLAHH.....hahahaha sadis..so sebenanrnya kpop ngan artis malaysia punya lagu same jek(maksodnya genre or instrument) tinggal lagi kpop buat bes tp artis malaysia buat macam syirik muzik jek hahahaha(men hentam jek terma ayat)...so sebelum lebey banyak kami mencarut...baeklah hormati sahaja minat memasing..kang aku kata justin bibir ngan lady gagap mulot longkang kang ko kate aku macam2 lak...hahahaha amik ko sedas..



Read more...

Thursday, 19 May 2011

SIKIT SIKT SALAH KPOP , AKU CEPUK KARANG !!

"APA YANG BES SANGAT PASAL KOREA TUU..DAH LAA KAFIR..SEPATAH HARAM AKU TAK PAHAM APE DORG NYANYI" perghhh...ni salah 1 ayt bisa yang kalau kita dengar haty tengah mulia pon di rasuk setan...teringat beberapa bulan lepas...pernah berperang dengan makhluk2 haty busuk ni...ada yg menyebelahi artis omputeh,artis malaysia dan paling geli kerongkong artis indon(org kata perkataan nih sensitif..xtaw laa kenapa)..

.kurang paham betul laa dengan dorg nih...ape yang dengki sangat pon tak taw..nak cakap pasal hukum hakam..baik menyeluruh pukul rata kata orang..ni tak dy punya kondem 1001 masalah kalau bab kpop..kalau bab artis omputeh yang terang2 beribu kali hampuras tuh slumber badak jek pejam mata..nih belum bab media tempatan yang kait kan isu bunuh diri artis korea...konon takut remaja malaysia terpengaruh...adoii..setahu aku laa..wartawan2 nih semua belajar tinggi2 tapi kenapa fikiran singkat sesingkat skirt gula-gula tuh(oopppss tersamsul hahaha)...
.hoiii kalian yang bijak pandai...pengaruh cerita ganas,seram,lucah yang selalu dipertontonkan kat khalayak ramai tuh lg sadis al-jahanam tau..buatan mana tuh???tak pulak nk kondem...bangsa kalau haty busuk memang payah(cheewah nak mencarut la nih huhu)...eh2 nih teringat 1 kes dulu bertekak bagai nak rak dengan mamat yang mati2 cakap indon lagi bes dr kpop...alasan sebab bahasa hampir sama..hahahahaha tak ley blah laa dy punya alasan...macam budak2 berak dalam seluar tapi tak mengaku...halamak semua orang tau laa indon punya muzik paling kuat meniru laa..ishh malaz nk cakap lebey2 bab negara jiran nih wat abis tenaga jek...korg pon taw kan kan??huhu kebetulan tadi jumpa 1 link pasal group indon nama 5 bidadari..macam cilake babun...tiru wonder girl 1 hal...yang paling seronoknye(mata ke atas tangan di tiak) lagu macam tok pekong siam duk smbhyang hahahaha gile koo mulot jahat kih3..artis barat memang malas nak komen..tengok sendiri da tau dorg bangang wakakaka bisa2 ayat aku...artis malaysia???bukan nak kutuk tap nk sound direct jek(terutama arus perdana)..macam hampas tau..adoi gosip sana..gosip sini..alahai..len kali laa kite same2 sumpah seranah artis malaysia ea...banyak sangat da nih huhuhuhu

Read more...

KEINDAHAN YANG TAK BERAPA NAK INDAH

isu yang amat hangat di kalangan kpopers..isu meniru kpop,
subjek kat sini adalah kemunculan "group kpop pertama malaysia" (hahahaha rasa nk gelak tahap menangis bersama jiran bila baca pasal tuu)...lahir kat malaysia,duduk kat malaysia,makan makanan malaysia(dan macam2 lagi bekenaan malaysia) tapi ngaku kpop,ehh siap tegakkan benang basah lagi tuu "keindahan pop".


ahaha kenyataan paling dungu bagi manusia yang berakal adoi...ok laa saya tak minat nak ulas panjang bab2 bukti hatta apa saja perkara yang jelas peniruan mereka terhadap industri kpop sebab kpopers semua dah tau...banyak blog da bongkar(kutuk maki hamun dan sebagainya) cuma nak lemparkan kata2 bisa dari sisi lain sahaja buat mereka(ooppss mereka yang di maksudkan ialah 24:7@max 247) sebenarnya saya nak bersikap optimis pada mulanya walau hakikat hati ini cukup terseksa melihat perlakuan mereka berposing bak testimoni ubat pelansingan badan dan ubat kuat seks kehkehkeh..

cuba juga bersabar n berharap mereka ni kalau tak dasyat pon sekurang2nya tak sakit hati bila debut dorg..tapi semuanya lenyap bila menonton persembahan mereka menghancurkan lagu "bonamana"(tol kot eja tak ingat lak huhu) antara lagu feveret kpopers trutama elf...memang tak elok nak kutuk maki semua..tapi cara mereka...adoi kanak2 tadika wat persembahan kat majlis penyampaian hadiah lagi senonoh rasanya..kadang2 rasa macam dah basi nak komen pasal nih...tapi rasa2nya maseh relevan selagi dorg belum debut(tak tau laa kalau da)...tolak tepi laa bab penampilan memang o.u.f ouuutttttt...harap2 persembahan or lagu boley laa tahan...tapi memang "indah khabar dari rupa"....ahh hilang kata2 da nak cakap..kesimpulannya...apa sahaja gerakan menentang GROUP KPOP PERTAMA MALAYSIA ni memang di sokong laa...memalukan..kesilapan paling besar mereka adalah menumpang populariti kpop...cuba kalau tak..mesti tak berlaku benda2 macam ni(tapi mereka tetap hampeh jua pusing ikot mana pon)hahaha...

SENARAI PENDEK KE'BANGANG'NGAN MEREKA:
1.promosi membuta tuli
2.bergantung/menumpang populariti pada kpop tanpa kehebatan tersendiri 

3.dah tau muka macam.....ada hati nak jadi artis
4.belajar tak habis tak macam artis korea...dorg balajar tinggi2 tuu.
5.di bentuk oleh seseorang yang tak pernah di terima oleh industri muzik malaysia
6.menyangkakan kpopers akan menyokong hanya sebab meraka buat macam kpop(maknanya kpopers nih sokong membuta tuli...aigoo silap laa kpopers citarasa tinggi beb)
7.last sekali MANUSIA TAK TAHU MALU...

jumpa lagi di umpatan akan datang :):)



Read more...

Wednesday, 18 May 2011

MPOP ? =='

Assalamualaikum chingu ya...hehehe ada yang minta jangan guna shortform...nae tak perasan sebab da biasa hikhik...okeh di ruang dan peluang yang ada nih nak story the mory pasal "Mpop"...kononnya malay pop (seperti yang kita tau di ceduk dengan begitu indah dari terma kpop-korean pop)...hmm isu yang seronok untuk di hurai kan. 

.baik lah sebelum melangkah lebih jauh...nak terangkan apa itu "pop"...adalah di ketahui pop itu asalnya adalah dari perkataan "popular"..jadi pop/popular ini adalah 1 cabang jenis muzik atau genre..muzik popular..dalam erti kata lain muzik aliran perdana(muzik yang berkumandang di radio dan televisyen) yang produksinya berteraskan perniagaan muzik(biasanya bawah naungan syarikat rakaman)...dalam genre pop itu sendiri penuh dengan campuran pelbagai elemen..merangkumi baladan,rock,RnB dan sebagainya...okeh cukup sebagai asas(kalau nk cerita pasal genre-genre ni sampai bila tak habis hehehe nt ada masa terangkan lebih mendalam)..jadi mpop itu adalah pop melayu...yang kita tahu pop melayu ini adalah lagu2 atau muzik yang ada di mainkan saban hari di radio dan tv malaysia..dari zaman dahulu..pop melayu acuannya sudah begitu..lirik berbaur cinta melalaikan penuh kecewa,remuk rindu dendam..kurang penambahan elemen lain pada muziknya..notasi lagu atau jalinan kod muziknya hampir sama serta tak berkembang..(contoh Am,Dm,G,C,E,Em) cuma pengolahan sahaja nampak berbeza..di alaf baru ada sedikit kemajuan terutama apabila aliran indie menerjah masuk ke arus perdana jadi nampak hidup sedikit pop melayu(walau bagaimanapun indie ini bukanlah pop,mereka punya genre tersendiri terarah pada rock,pop nya indie ini hanyalah pada bagaimana mereka mengenengahkan karya mereka)...okeh itu serba sedikit penerangan..apa yang hendak di lontarkan di sini adalah pengklonan yg cuba di nafikan oleh segelintir pihak terhadap gelombang kpop konon mahu mewujudkan "mpop"...jadi berbalik apa yang saya terangkan tadi..maka kalian nampak tak betapa mereka menunjukkan kedunguannya...nk mewujudkan apa lagi..mpop mmg sudah ada lama..bunyi saja laen "mpop"..isinya tetap sama "pop melayu"(apa yg sudah ada di radio dan televisyen kita itulah mpop) tidak akan sama sekali dengan kpop...kpop ada acuan sendiri(ada masa akan di huraikan mengenai pop korea)..jadi bila ada pihak menyatakan "group mpop pertama di malaysia" terang lagi bersuluh meniru kpop...jika mereka mpop pertama malaysia jadi yang berkumandang di radio selama ini apa????berbanggalah dengan acuan kita sendiri...biarkan kpop itu berjaya dengan cara mereka..pemuzik indiependent malaysia boleh berjaya hingga ke luar negara(wartawan tak uar-uarkan sebab kononnya mereka ini "kekwat"...abes suh tangkap gambar kat tepi kolam..sape nak..orang gila glamer je yg buat...bagi pemuzik sebenar mereka tak peduli semua tu..mereka jual karya bukan body) jadi mengapa tidak mpop berjaya juga???jawapannya mudah..."hanya mahu galmour"...dari pemerhatian...artis kpop dan pemuzik indipendent malaysia sama dari segi produksi karya mereka...ikhlas dan jujur berkarya..disamping pengurusan yang bijak...bezanya kpop di arus perdana mereka dan mendapat sokongan penuh dari pelbagai pihak tapi tidak bagi pemuzik indipendent...mereka bersusah payah melakukan segalanya sendiri...sebab itu kpop berjaya merentasi sempadan budaya hampir seluruh negara di dunia..karya mereka bukan terlalu hebat tapi cara mereka berkarya dan pengurusan yang mantap serta strategi pemasaran yang bagus membuahkan hasil...merka lakukan bukan dengan sekelip mata...10 tahun dulu siapa tahu pasal kpop??? amat kurang....tapi kini hasilnya....lihatlah..belum lagi kira betapa mereka meletakkan tingginya martabat bahasa dan budaya mereka dalam mempromosikan karya2 mereka..kesimpulannya...mpop adalah mpop...tidak akan menjadi kpop..muzik kpop kena dengan gaya bahasa mereka..jadi kita tak usah meniru mereka..kalau betul cara mpop dgn acuan sendiri...insya Allah berjaya...banyak bukti sudah ada....perkara ni sama konsep dengan pasukan bola sepak serta sukan lain..percaya kemampuan diri...ok lah rasanya cukup sampai sini..lain kesempatan akan cuba menerobos minda kalian agar berfikir sejenak dan memahami apa yang di depan mata hehehe jumpa lagi ...hahahahasan mutalib!!!
p/s:byk lg hujah tp terlampau byk sampai lintang pukang mana satu nak keluar hehehe

Read more...

BEAST AKHIRNYA KEMBALI ~

p/s : dh lama menunggu comeback beast

Read more...

ANTI KOREA

sejak kebelakangan ni ramai juga org yg anti korea..kdg2 hairan juga knapa korea sgt menjengkelkan bg mereka..sbenarnya kpopers xambl pusing pon akn hal ini..jika xminat xmengapa..yg menjadi masalah,ialah prvokasi yg melampau shgga menghina...mghina korea xla menjadi maslah sgt tp kalau sampai menghina org yg minat korea itu xboley diterima..ianya seolah2 bkn lagi x suka tp seolah2 dengki..apa faedahnya menghina org...hamburan kata2 kesat bknlah sesuatu yg bijak tanpa hujah yg tepat...berbeza dgn kpopers yg anti dgn pengklonan artis korea..sebenarnya kalau ianya di lakukan dgn baik x la nampak kedunguannya..tp jika di lakukan sekadar sambil lewa itu yg sukar di terima..jd kedua2 isu ini berbeza wlu nampak sama..bgaimanapon hamburan kata2 kesat xkira dr mana pon takrif anti anda pada sesuatu perkara elok lah di elakkan...kita kaya dgn bahasa...jd gunakanlah kiasan..lebih tajam dan menusuk...apa pun..kehadiran anti2 korea ini sdikit pon xmgugat bahkan menyemarakkan lg demam kpop yg melanda...adat lah sesuatu itu mzt ada pro dan kontra nya...jadi buat kpopers..anggaplah ini sebgai cabaran dan perdebatan kosong yg hanya ingin memuaskan haty mereka apabila berhadapan dgn provokasi melampau dr mereka2 yg anti korea..sekurang2nya melonjakkan lg pemahaman kita atas apa yg kita minat...tdk lah di bilang sbgai ikut2an..sampai sini sja lontaran sulung dr sy..mgkin agk santai dan ringan..laen kali kite bg yg lazer skit hehehe


Read more...