KALAU ANDA TAK KLIK GMBR NI , MAKNANYA ANDA BUKAN KPOP LOVER SEJATI

ads ads ads ads ads

Thursday, 19 May 2011

KEINDAHAN YANG TAK BERAPA NAK INDAH

isu yang amat hangat di kalangan kpopers..isu meniru kpop,
subjek kat sini adalah kemunculan "group kpop pertama malaysia" (hahahaha rasa nk gelak tahap menangis bersama jiran bila baca pasal tuu)...lahir kat malaysia,duduk kat malaysia,makan makanan malaysia(dan macam2 lagi bekenaan malaysia) tapi ngaku kpop,ehh siap tegakkan benang basah lagi tuu "keindahan pop".


ahaha kenyataan paling dungu bagi manusia yang berakal adoi...ok laa saya tak minat nak ulas panjang bab2 bukti hatta apa saja perkara yang jelas peniruan mereka terhadap industri kpop sebab kpopers semua dah tau...banyak blog da bongkar(kutuk maki hamun dan sebagainya) cuma nak lemparkan kata2 bisa dari sisi lain sahaja buat mereka(ooppss mereka yang di maksudkan ialah 24:7@max 247) sebenarnya saya nak bersikap optimis pada mulanya walau hakikat hati ini cukup terseksa melihat perlakuan mereka berposing bak testimoni ubat pelansingan badan dan ubat kuat seks kehkehkeh..

cuba juga bersabar n berharap mereka ni kalau tak dasyat pon sekurang2nya tak sakit hati bila debut dorg..tapi semuanya lenyap bila menonton persembahan mereka menghancurkan lagu "bonamana"(tol kot eja tak ingat lak huhu) antara lagu feveret kpopers trutama elf...memang tak elok nak kutuk maki semua..tapi cara mereka...adoi kanak2 tadika wat persembahan kat majlis penyampaian hadiah lagi senonoh rasanya..kadang2 rasa macam dah basi nak komen pasal nih...tapi rasa2nya maseh relevan selagi dorg belum debut(tak tau laa kalau da)...tolak tepi laa bab penampilan memang o.u.f ouuutttttt...harap2 persembahan or lagu boley laa tahan...tapi memang "indah khabar dari rupa"....ahh hilang kata2 da nak cakap..kesimpulannya...apa sahaja gerakan menentang GROUP KPOP PERTAMA MALAYSIA ni memang di sokong laa...memalukan..kesilapan paling besar mereka adalah menumpang populariti kpop...cuba kalau tak..mesti tak berlaku benda2 macam ni(tapi mereka tetap hampeh jua pusing ikot mana pon)hahaha...

SENARAI PENDEK KE'BANGANG'NGAN MEREKA:
1.promosi membuta tuli
2.bergantung/menumpang populariti pada kpop tanpa kehebatan tersendiri 

3.dah tau muka macam.....ada hati nak jadi artis
4.belajar tak habis tak macam artis korea...dorg balajar tinggi2 tuu.
5.di bentuk oleh seseorang yang tak pernah di terima oleh industri muzik malaysia
6.menyangkakan kpopers akan menyokong hanya sebab meraka buat macam kpop(maknanya kpopers nih sokong membuta tuli...aigoo silap laa kpopers citarasa tinggi beb)
7.last sekali MANUSIA TAK TAHU MALU...

jumpa lagi di umpatan akan datang :):)


12 comments:

  1. memang tak boleh bla la group nie...aduh...wat malu bangse jer...yg pegi pakai nama kpop tu wat pe...sah sah "K" tu korea...please la..study dulu mcm mana artis kpop boleh diterima dan diminati seluruh asia dan dunia...malu seh...malu aku tgk diorang nie...

    ReplyDelete
  2. Afiq baru lerr aku sedor,24:7 tuhhh memang meniruuu, dh laa tkde gaye artis koreaa lngsungggg . muke jambu pun idok , lepehh tuhh nak amik gmbr tk pakai baju . kulit dah ler hitam tkde body lngsung, sis pad pun tkde . hahaha , lawok lerrr . hahahahaha :D *thanks for realizing me :DD post kau terbaikkk ♥

    ReplyDelete
  3. Orang Melayu ni memang dah dizahirkan kena ikut adat sendiri je. Bila tiru adat orang lain sikit, sumpah macam nak muntah kahak nengoknye -.- Diorang ni bukan MENIRU tapi MEMPERMAINKAN. Nak carik PUBLISITI MURAHAN je lebih

    ReplyDelete
  4. aq lbey suka kru dr dorg ney .. haish, bole pengsan mak aq kalo nengok aq gmba dorg yg kering n gelap tuh :p

    ReplyDelete
  5. bukan tak berape nak indah .
    LANGSUNG TAK INDAH , adelah .
    HAHA , menyampah =___='

    ReplyDelete
  6. eeeeyewwww.... hancur sgala2nyer..... huh!! anti 24:7......

    ReplyDelete
  7. haha...tgkp gmbr sejibik tiru Bonamana, haha.. geli ketiak aku tgk gmbonyer..keke..bdn kering dh cm penagih dadah pn de..( sory to say, its true, RIGHT??) ade 1 lg group Gula-Gula (konon lar..) nk tiru gak, jd Girl Generation, GG gak..kahkah... *___*

    ReplyDelete
  8. sumpah nyampah gile tngk dorang nie! dalh mke cam penagih dadah, gay n bnyk lagi. !! benci ! dah tk dpt trime kenyataan korea is korea !! cri lah identiti sndiri !

    ReplyDelete
  9. yang versi pompuan GULA GULA tu lagi lah menyakitkan hati . lagu KONGKONG dorang tuh tak ubah macam lagu Genie SNSD . rasa nak marah pun ada . benci benci benci ! Copycat betul la manusia2 ni. Page anti Gula Gula kat facebook pun dah mncecah 8,000 orang . sesuai sangatlah ngan diorang..

    ReplyDelete